zaterdag 16 januari 2016

Ziek zijn - Week 2

De voorbije twee weken stonden in het thema 'ziek zijn'. 
De eerste week kon u al mee volgen op onze klasblog.
De tweede week kan u nu ook hier bekijken!
Veel kijkplezier! 


Op maandag was ons klasje een beetje groter want ook de vlindertjes kwamen er bij. 's Morgens las de juf een verhaaltje voor van 'Anna in het ziekenhuis'. Ook mochten de kleuters eens vertellen wie er al eens in een ziekenhuis was geweest en waarom iemand naar een ziekenhuis moet gaan. 


Na het verhaaltje mochten de kleuters gaan spelen. Sommige kleuters gingen kleuren, andere kleuters bouwden met blokken ziekenhuizen maar de allerkleinste onder ons kwamen eens wat puzzelen bij de juf. Wat zijn de konijntjes toch al flinke puzzelaars. 












Op dinsdag had de juf een koffertje bij. Niet zomaar een koffertje? Een dokterskoffertje. Wat zit daar allemaal in het koffertje? Allerlei prentjes van materialen van de dokter in allemaal verschillende kleuren. Wat zouden we daarmee moeten doen? SORTEREN! Want een geel spuitje hoort bij de gele dokter. Kijk maar eens mee hoe goed ze dit al kunnen. 


















 Hierna kregen de peuters nog de kans om het spelletjes te spelen op onze spelletjestafel. 




Doorheen de dag werd er ook geknutseld. Deze week maakten onze kleinste een 'Röntgenfoto'. Wat een moeilijk woordje zeg, maar wat een leuke activiteit! Onze handjes mochten in de verf! 






Handjes wassen!










In de namiddag had de juf een verhaaltje bij. Een verhaaltje over Kareltje die naar het ziekenhuis moest want hij was gevallen. Hierdoor kreeg hij een groot verband rond zijn hoofdje! In ons klasje zat één Kareltje die het eens mocht uitproberen. 



Op woensdag was het terug tijd voor de 'Axenroos'. Vanaf vandaag namen we afscheid van de wasbeer en maakten we kennis met een nieuw vriendje. Welke vriendje zou er deze keer op bezoek komen in ons klasje? 

Boenk, boenk, wie zit er in het doosje?


Het is Ziemen de Pauw! 

De pauw
Ik ben de pauw, dat zie je gauw!
Ik heb wel honderd mooie veren.
Ik tooi me nu met groen en blauw.
Ik toon je steeds mijn beste kleren. 


Na de kennismaking met Ziemen de pauw volgde er een leuke poppenkast. 





Na de poppenkast kregen onze konijntjes nog een leuk uurtje turnen en daarna was het tijd voor de klasjeswissel! 

Op donderdag nam de juf een verhaaltje vast dat was meegebracht door één van onze konijntjes. Onze Siemen had een leuk verhaaltje meegebracht over een Dino die niet zo houdt van de winter. Samen hebben we gezellig naar de verhaaltje geluisterd! 


Stilletjes aan namen onze konijntjes afscheid van het thema 'ziek zijn'. De laatste twee dagen hebben ze vooral mogen spelen met de verschillende materialen in verband met de dokter. Ook waren er een paar konijntjes die graag ons juf wouden helpen met onze röntgenfoto's. 

Wat een gekke machine is dat toch! ;) 

Onze röntgenfoto's afmaken;
- Ik tel tot 5
- Ik zoek 5 dezelfde stokjes 
- Ik kleef een stokje op de afdruk van een vingertje 










Klaar! Wat een leuke resultaten! 
Wat kunnen onze kleintjes toch goed knutselen. 

We hebben het thema 'ziek zijn' leuk kunnen afsluiten. Twee weken hebben onze kapoenen super goed meegewerkt. Nu is het weer tijd voor een ander thema.  Wat zou het deze keer zijn?

ALLE KLEUREN VAN DE REGENBOOG! 



We krijgen bezoek van een heel speciale olifant; 
!!!ELMER DE OLIFANT!!!

Fijn weekend!
Tot volgende week.

Vriendelijke groetjes,
juf Shana 
-xxx-
















Geen opmerkingen: